Fejø har vundet titlen som Årets Landsby 2018. Det har medført stor lokal anerkendelse, blandt andet fra borgmester Holger Schou Rasmussen, men også fra Knuthenborg Safaripark der har valgt at forære alle øens beboere en billet som lykønskning.

Da det blev offentliggjort, at Fejø vandt Årets Landsby 2018 gik der ikke længe, inden der tikkede et godt tilbud ind til Fejøs beboere fra Knuthenborg Safaripark. Man ønskede nemlig at belønne hele øen for den flotte kåring.

”Det er vanvittigt flot gået af Fejø, og det vil vi meget gerne belønne. Derfor giver vi alle øboere en fribillet til Knuthenborg Safaripark, så de kan fejre den ekstraordinære indsats” siger safariparkens ejer Christoffer Knuth.

På øen er nyheden modtaget med begejstring. Derfor ser man også på, om fejøboerne skal på fælles fejringstur.

”Sikke en dejlig gave! Det er en vildt god idé. Vi er jo et fællesskab, og det kunne være fantastisk at fejre det sammen i Knuthenborg,” siger Anne-Grethe Laursen, formand for Fejøforeningen. Vi er ca. 470 borgere på øen, så det er så flot en gave.

”Det er noget som både børn og voksne kan bruge sammen. Det er 100 % i fællesskabets ånd, og det er skønt, at en privat virksomhed som Knuthenborg vil bidrage til fejringen, og på denne måde give noget til Fejøs ildsjæle, som hver dag arbejder ihærdigt for øens udvikling,” tilføjer Anne-Grethe Laursen.

Lovestorm til hele øen

Internetbevægelsen Lolland-Falster Lovestorm synes virkelig at have slået rod, når en lokal virksomhed støtter op om fejringen hos fejøboerne.

”Det er virkelig Lovestorm til hele Fejø – ikke bare nogle få personer. Sådan en gave fra en helt uventet kant har stor betydning. Det slår fast med syvtommersøm, at vi arbejder med noget, som betyder noget og værdsættes uden for øen,” siger Kirsten Sydendal, fejøbo og aktiv i Lolland-Falster Lovestorm.

Kirsten Sydendal håber, at det er en trend, man kommer til at se meget mere til fremover.

”Det er et godt eksempel på, hvordan en virksomhed kan bakke op om frivillige borgeres arbejde. Jeg håber, at det er en trend, vi kommer til at se meget mere til fremover, for samarbejde mellem erhvervslivet og civilsamfundets aktører er i mine øjne en sund alliance,” siger Sydendal.

 

Fakta:

Årets Landsby er en historisk pris, som blev oprettet i 1995 af Landsforeningen Landsbyerne i Danmark. Prisen uddeles af Landdistrikternes Fællesråd og Landsbyerne i Danmark i samarbejde med Forenet Kredit, foreningen bag Nykredit og Totalkredit

Fejøboerne kan afhente billetterne til Knuthenborg Safaripark på skolen. Første gang bliver onsdag den 15. august kl. 16 til kl. 18, og igen torsdag den 16. august kl. 16 til kl. 18. Se annoncering af senere afhentningstider på Fejøs mailingliste og hjemmesiden.
Muligheden for at køre sammen i bus vil der blive informeret om, når og hvis det lykkes. Alternativet kan være, at vi kører sammen i private biler.

 

Kontaktpersoner

Anne-Grethe Laursen                                                                     Miriam Hindsgaul

Formand                                                                                             Kommunikation

Fejøforeningen                                                                                 Knuthenborg Safaripark

gammelkjaer@gmail.com                                                              mh@knuthenborg.dk

mob: +45 22107220                                                                        mob: +45 61134076