Fritid er noget man hurtigt kan få mere af på Fejø, bl.a. fordi huspriserne ofte gør, at familier kan vælge at arbejde mindre. Hvad man så vælger at fylder al sin tid op med, er naturligvis op til den enkelte. En ting er dog sikkert, alle bydes altid hjertelig velkommen i øens mange aktive foreninger og klubber, lige som der findes et utal af grupper der mødes for at gøre alt fra at lufte hunde og vinterbade til at diskuterer bøger, udveksle haveerfaringer eller strikke.

Der ud over er naturen og pladsen omkring os i sig selv en evig kilde til ophold, fra hobby-frugtavl til dyrehold. Kajakfarvandet omkring øen er i verdensklasse, og der er masser af muligheder for lystfiskeri, lige som badestrande og løbestier giver plads til alle.

Der er et utal af muligheder for fritidsaktiviteter på Fejø. Selvfølgelig er udvalget ikke ligeså bredt som i storbyen, men der er nok til at holde de fleste beskæftiget. Mest oplagt er den store natur i form af Smølandshavet, som vi har lige udenfor døren. Mange fisker, sejler i alt fra jolle og kajak til større lystfartøjer. I Dybvig er en dejlig lystbådehavn. De fleste boliger har en have, måske endda en større frugthave.

Der er et meget stor ”Omstillingskultur” på Fejø, hvor man samles om at dyrke jorden økologisk, leve bæredygtigt og indgå i fælles aktiviteter.

Af mere uformelle aktivitetsnetværk er der petanquebaner, kajakentusiasterne, vinterbaderne, vandrerne mv.

Af organiserede fællesaktiviteter, er der eks. Aftenskole og Idrætsklub, tennisbane, hallen, udendørs fodboldbane.

Børn/unge kan udover idrætsaktiviteter også gå til spejder og i ungdomsklubben.

Der er også en del frivillige aktivitetsmuligheder, f.eks at tage en biblioteksvagt, at arbejde frivilligt på Møllen, som er vores cafe/turistinfo/aktivitetscenter i en gammel restaureret vindmølle. Også Kammermusikfestivalen, Æblets Dag, Pæreskuderne i Nyhavn”, Strandrensningen, Bade-brobyggerne og ”Gør Fejø Smuk” har brug for frivillige til at gøre en indsats – Man kommer aldrig til at kede sig på Fejø, med mindre man selv ønsker det.