På Fejø kan vi rigtig godt lide æbler, det ved de fleste. Men vi kan i det hele taget bare rigtig godt lide gode råvarer. Det ses fx tydeligt på de mange lokale produktionsvirksomheder der hører hjemme på øen. Udover frugtavler er der flere ciderier, mange forskellige most-varianter, vingårde, pastari, lokalproducerede smoothies, frilandskød og utallige lækre delikatesser som gastrik, honning og marmelader og meget mere.

Men den fælles kærlighed for mad og gode fødevarer afspejler sig også i de aktiviteter der foregår rundt omkring på øen. Således huser øen fx store årlige fællesspisninger og mange små spiseklubber, og ved mange af øens lokale events finder man også små madvogne og boder med lækkerier.

Også øens børn stifter tidligt bekendtskab med øens råvarer og madtraditioner, så de finder tidligt ud af, hvad god kvalitet og lokale fødevarer er.
Børnehavebørnene tager fx ofte på tur ud til de lokale landmænd og kigger på lam eller smager på æblerne. De plejer også at vinke god tur til pæreskuderne som sejler frugt til Nyhavn, lige som de også tilbereder lækker mad på bål hver uge. Skolebørnene har den seneste tid hjulpet med at høste grøntsager og bruger jævnligt øens store fine nye fælleskøkken til at lave supper eller bage.

I sidste uge deltog børnene i Fejø Børne- og Kulturhus desuden i et spændende intiativ, hvor de sammen med Madfællesskab Lolland-Falster har lavet en lækker efterårsgryde på bål. Og dermed var de smags-testere på en lækker opskrift med lokale råvarer, som resten af øen nu kan prøve kræfter med i efterårsferien (se mere i filmen her under).

Og netop i dag har skolebørnene også afsluttet en uge med Bag for en sag, hvor de har samlet ind til Børnetelefonen, ved at udvikle deres helt egen opskrift på æble-muffins, som blev solgt i stor stil den sidste dag op til efterårsferien, hvor eleverne selv leverede varerne rundt omkring på øen, og solgte lækkerier på havnen til alle der kom forbi.

Normalt fejrer øen også Æblets dag i efterårsferien, hvor man kan smage på alt fra æblekager til frilands-okseburgere og æbleflæsk. Den begivenhed afholdes desværre ikke i år, men der er stadig mange lækre fødevarer at finde rundt omkring på øen, også i denne efterårsferie, så kom glad og få smagt på nogle af de mange herligheder øen byder på.