Lørdag den 9/6-18 var der Turismens dag på Fejø. Der var travlhed og rigtig mange spændende initiativer på hele øen og alle bakkede op om at give turisterne en god oplevelse.
Vejret viste sig også fra sin smukkeste side, med høj sol og lyseblå himmel, og blot en let brise.
På Vesterby Havn blev turisterne mødt af et velkomsttelt, og her var der vand, sponsoreret af købmanden, samt lækre Fejøæbler til de besøgende, og naturligvis et udvalg af fine brochurer om øen.
Bussen var fyldt og kørte rundt på øen på timeruter med guider og fortællinger undervejs, og så kunne turisterne stå af og på ved de forskellige attraktioner.
Flere af øens turismeaktører giver udtryk for, at de er godt tilfredse med dagen, hvor mange besøgende havde været forbi gårdbutikker og arrangementer, og naturligvis håber alle, at de mange besøgende har fået lyst til at besøge os igen i løbet af sommeren.
“Formålet med dagen er jo at give turister lyst til at komme til øen, og se hvad der er af muligheder på en smuk junidag. Det er mit indtryk, at der var mange, som benyttede lejligheden til at besøge øen for første gang. Så håber vi, at de kommer igen”, siger Anne-Grethe Laursen, formand for Fejøforeningen.
Der var flere arrangementer rundt om på øen, bl.a. musik og foredrag på Møllen og arbejdende kunsthåndværk. Derudover var der en velbesøgt koncert i Kirken, som forskud på Fejø Musikfestival der finder sted fra 4. til 7. juli.
På dagen blev der også kåret 3 vindere af fotokonkurrencen #fejøflowerstorm, nemlig Hanne Humble, Kirsten Sydendal og Charlotte Skou, som vandt lækre præmier sponsoreret af øens lokale turistaktører, Kernegaarden, Café Dybvig og Fejø Mølle.
Flere turister kiggede forbi velkomstteltet på turen hjem, for at takke for en dejlig dag. De som gav udtryk for at være særligt forelskede i øen, blev naturligvis fluks inviteret til en lille snak om det at bo på en ø, mens skønne huse til salg på øen blev præsenteret i baggrunden.
Mere end 350 personer tog turen til øen denne dag, hvor der i øvrigt var gratis færgetransport for personer og cykler, ligesom der var gratis bus med rute rundt på øen, og de øvrige færgetakster var reduceret med 30 %.
Det synes arrangørerne er et rigtig fint besøgstal, særligt når vi fokuserer på de mange positive tilkendegivelser, men naturligvis vil vi gerne have endnu flere besøgende til næste år, så det arbejde er allerede sat på dagsorden.
Indtil da kan man nyde et udpluk af billederne fra dagen her under.