Tekst og foto: Kirsten Murhart

Husets nummer er ens forfra og bagfra. Det ligger nøjagtig 651 meter fra arbejdspladsen. Det blev købt den 1. december 2008 og 21 dage senere flyttede Christian Hesselberg ind i sit nye hjem – det gule bindingsværkshus på Herredsvej 202.

– Jeg vidste nøjagtig, hvad der skulle laves og hvad det kostede, siger Christian, der uden at tøve kan sætte tal og datoer på alle begivenheder i sit liv. Han indrømmer gerne, at han er nørdet med tal og har klæbehjerne på visse områder.

– Tal og matematik fangede mig med det samme. Jeg har kun mødt én lærer, der var bedre end mig. Det var på HTX. Christian understreger med en gang hovedregning, en lærer engang testede ham med. Læreren måtte kaste håndklædet i ringen. Dansk derimod hører ikke til favoritterne, men Christian klarer sig – godt endda. Fascinationen af tal står dog ikke alene.

– Jeg er også lidt en computernørd. Som otte-årig lavede jeg min første virus, da jeg fik mine forældres gamle computer. Det var ikke så smart. Det kostede mig 800 kroner – og jeg fik 50 kroner i lommepenge om ugen. Fire måneder uden lommepenge. Den tid er forbi, gælden er for længst betalt og nu kan han glæde mange med at bygge servere og trylle med computere for andre.

I køkkenet Hvor meget matematik, der er ved komfuret, må stå hen i det uvisse – men Christian er ingen novice i et køkken.

– Mine forældre mente, at jeg skulle kunne lave mad, inden jeg flyttede hjemmefra, så det lærte jeg.

– Min far siger, det dufter så godt fra køkkenet, at det er svært at vente flere timer, når jeg laver mad hos mine forældre. Men jeg ved, hvad jeg laver, så han må vente.

– Jeg har altid vidst, hvad jeg ville. Det er vigtigt at sætte sig et mål – og så arbejde hen mod det. Hvis man ikke når sit mål, skal man ikke tænke for meget over det. Sådan er min filosofi.

Christian Hesselberg ved godt, hvad fremtiden gerne må bringe.

– Siden jeg var 20 år har jeg været moden og parat til at blive gift og få børn. Jeg har også haft kærester, men det er et problem, at jeg knokler otte uger hver sommer fra tidlig morgen til sen aften. Det skal en pige kunne acceptere – og så skal hun virkelig ville Fejø – ellers går det ikke.

– Det bedste ved Fejø er roen. Her er plads, også til at være lidt anderledes. Vi har jo alle lidt særheder – og det skal der være plads og rum til.

Christian Hesselberg er 33 år, enebarn, single og er uddannet hos sin far, Fejøs købmand Henrik Hesselberg, gennem Dagrofas  købmandsuddannelse. Det er en lederuddannelse, der kompetenceudvikler og klargør koncernens købmandstalenter, så de indenfor få år er i stand til have deres egen butik.

Christian begyndte som flaskedreng, da han var 14 år, blev ansvarlig for en kiosk som 18-årig, har arbejdet hos Rema 1000 i Sakskøbing og været kolonialchef hos Meny i Maribo, inden han kom ”hjem” for på et tidspunkt at overtage Letkøb på Fejø efter sine forældre.