Svend Aage Christensen er født den 23. november 1929 i Kerteminde på Fyn. Hans forældre havde et gartneri, det var nok for Svend, derfor aldrig mere en have bestemte han sig for, men i september 1993 sagde Svends kone Ann: ”Jeg ønsker mig en have”. Svend opfyldte hendes ønske, og Fejø fik et ægtepar for hvem musik og kunst betød meget. Svend må næsten være kongelig, han er nemlig far til fire dejlige børn.

Snekunstneren
Det startede (vist nok) i huset som min mor og far lejede i Lynge i 60’erne. En vinter med meget sne byggede far en stor flot sneelefant i baghaven. Sidenhen en elegant svane, en isbjørnemor med unge, et par imponerende bryggerheste i fuld størrelse og en smuk snedronning.

Sneisbjørn på Fejø. Foto: Henning Mogensen

Dyrevennen
Jeg husker dengang vi boede i lejligheden i Espergærde (4 børn i en 4-værelses lejlighed). Der er gennem årene mange dyr, der har fundet vej til lejligheden, og er blevet taget hånd om og forkælet af far. Fugle, katte, hunde, skildpadder, for ikke at tale om alle de marsvin vi havde. Det var et livligt menageri og lykke for et barn at vokse
op i.
Et af fars yndlingskæledyr var Frode, en lille sumpskildpadde, som fulgte med til Fejø. Frode kom altid ivrigt galopperende, når far kaldte på ham, og kunne klatre over den største forhindring for at nå hen til far.

Naturelskeren
Det var far, der lærte mig at se/opleve/værdsætte naturen. Da vi var små (4-8 år) tog far tit os børn med i skoven, hvor han viste os salamandere, frøer, biller og alskens andre dyr og insekter, og lærte os at skelne mellem forskellige træsorter og genkende deres forskelligt udseende blade.

Pingo er i privat eje på Fejø.

Opfinderen og spasmageren
Far var jo lidt af en skør opfinder og filur. Det er nok ikke helt tilfældigt at fars yndlingspoet, humorist og inspirator er Storm P. Far var også en mester i at opfinde finurlige – og til tider indviklede – løsninger til små (ellers ganske let løste) problemer. Hvis vandhanen dryppede, kunne far f.eks. finde på at opfange og lede vandet gennem
et sindrigt system af slanger og beholdere for at kunde anvende det til at vande blomsterne med, som han begejstret kunne forklare. Oftest med min mors opgivende smil.

Den store kunstner ikke i drøjden, men i ånden og som billedmager
Svend siger selv billedmager. Svend har beriget verden med mange former for kunst. Vi der holder meget af ham, vil lade billederne tale for sig selv.


Svend’s Mesterværk – det er hans egne ord – ”Mor og barn” er i privateje på Fejø, men fortjener et bedre hjem – kun tiden viser hvor.
Svend er et beskedent menneske, hans viden er utrolig stor. Han har været aktiv i Fejø Arkiv og Ø-museum gennem mange år. Med sin store viden om det lokale og om vores fjerne fortid er han en kapacitet for Fejø Arkiv og Ø-museum.
Svend har skrevet flere artikler til Fejø Bladet, han har lavet æblemosaikken med Solvognen til Æblets dag, lavet isskulpturer, træskulpturen Skriget og Hajen som står i forhaven til Herredsvej 131. Og i nabohaven står Pingo skåret i træ med ungen på fødderne.

Svend var lige efter 2. verdenskrig marinesoldat, han arbejdede bl.a. med at stryge miner, heldigvis overlevede han.

Børnene