Tekst og foto: Kirsten Murhart

– Ikke et sekund har jeg fortrudt, at jeg kom til Fejø. Jeg føler mig hjemme her, og det har ikke været svært at starte som selvstændig. Alle har taget så godt imod mig.

Sophie Assum Nielsen smiler og ligner en, der har vundet den helt store gevinst i livet. Det har hun også med beslutningen om at bosætte sig på Fejø. Her er hun virkelig kommet på den rette hylde.

– Jeg var på kursus med en veninde hos Anne Moloney fra Den Helbredende Have. Hun fortalte mig, at Anne var vildt dygtig, og at jeg skulle tage en snak med hende. Jeg kom til Fejø den 7. april 2017, men kom aldrig tilbage. Den første tid boede jeg hos Anne Moloney, inden jeg lejede mig ind på Storemosevej og startede eget firma.

Sophie arbejdede 10 år som klinikassistent hos en tandlæge, inden hun begyndte på gartneruddannelsen. Hun har første del af uddannelsen til produktionsgartner. Hun er i gang med anden del, der består af tre skoleophold samt praktik. Hun er så heldig, at arbejdet på Fejø tæller som praktik. Sophie er desuden uddannet hestemassør siden 2013 samt kranio sakral-terapeut.

– Jeg er friluftsmenneske, så jeg nyder i den grad mit arbejde, og jeg synes det går supergodt. Man siger jo, at de to første år med eget firma er de sværeste.

På lidt længere sigt kunne Sophie godt tænke sig sit eget sted, hvor der var lidt have og måske plads til en hest.

– Jeg er jo startet fra nul, og man skal have et godt økonomisk fundament for at kunne købe noget, så jeg tager det stille og roligt – bare jeg har til ”dagen og vejen”, så er jeg tilfreds.

Hestene
Sophie har redet, siden hun var seks år. Hun er nu tilknyttet stutteriet Marienlund på Skovvej, hvor hun tilbringer al sin fritid.

– Man siger jo ”een gang rytter, altid rytter”, lyder det.

”Ude & Inde” er en enkeltmandsvirksomhed. Der er ikke penge til ansatte endnu, men Sophie har haft en enkelt praktikant, Flemming, og hun vil gerne samarbejde med kommunen om praktikanter. Arbejdsområderne er meget sæsonbetonede: Frugtplukning, græsslåning, hækklipning, anlæg af bede, vedligeholdelse af haver, ukrudtsbekæmpelse uden kemikalier – blandt andet de to vandværkers udendørs arealer.

– Jeg har også en del rengøring. Sommerhusejerne bruger mig også. De ringer ofte en uge i forvejen og beder mig gøre huset rent, inden de kommer, så de ikke skal bruge tid på det i ferien. Klargøring af udlejningshuse har jeg også en del af.

I modsætning til mange andre, kan Sophie godt lide at gøre rent.

– Alt det, jeg gør, gør jeg, fordi jeg kan li’ det. Jeg holder af processen i det hele.

Sophie Assum Nielsen er 39 år, single og har en datter på 21 år, der skal læse husdyrvidenskab. Hvis der er en ledig stund, kan Sophie godt lide at læse, strikke og sy.

11. oktober 2017 startede hun firmaet ”Ude & Inde”, der tilbyder havearbejde, hestemassage, rengøring og kranio sakral terapi, der kan sænke kroppens stressniveau og kan afhjælpe følgevirkninger af slag, dårlige arbejdsstillinger
og smerter.

Sophie er opvokset i Greve og boede i Stenløse, inden hendes eventyr på Fejø begyndte.