Fejøs frugtavlere producerer en stor del af den økologiske frugt til danske supermarkeder. Omkring 1/3 del af de 3.000 tons frugt Laust og Kiki fra Fejø Frugt producerer, er i dag økologisk, ligesom der er flere mindre økologiske producenter af frisk frugt, most og cider, på den lille sydhavsø. Men også forbrugerne på selve Fejø har taget økologien til sig.

Fejø-Købmanden, Henrik Hesselberg oplever for tiden et regulært boom i salget af økologiske grønsager. I lang tid har han haft en reol med økologiske tørvarer. Som et eksperiment tog han et lille økologisk grønsagssortiment ind i butikken omkring juletid. Kunderne på Fejø har taget fantastisk godt imod dette initiativ, så meget at den lille varegruppe i Januar voksede mere end nogen anden varegruppe i butikken. Som den gode købmand Henrik er, har han reageret hurtigt på kundernes ønsker, og har i dag udvidet til et fuldt sortiment af økologiske grønsager og frugt i butikken, og indrettet et hjørne til de økologiske varer, så man har både tørvarer og frugt grønt samlet.

”Der er mange dedikerede forbrugere af økologiske varer på Fejø, og de har virkelig taget godt imod initiativet”, udtaler Købmand Henrik Hesselbjerg. ” Samtidig er der også mange Københavnere og andre, der tilbringer 2-3 dage om ugen på Fejø i sommerhuset, og mange af disse kunder støtter meget bevidst op om initiativet, og vælger derfor at lægge deres indkøb på Fejø, i stedet for at handle ind hjemmefra.”

Udover det faste sortiment i butikken, er der hos Købmanden også mulighed for at bestille varer hjem som ikke er på hylderne, hør mere om mulighederne næste gang du handler.