Portræt af Marcus Stenlien Hansen og Ulrikke Lindstrøm samt Bjørk, medio juni 2018
Vi kom til Fejø fordi vi var på vej ud af storbyen. Det vidste vi bare. Vi var færdige med København, som er en super dejlig by, det er ikke det, men vi ville noget andet.
Så mødte vi Lene Støvring fra Fejø til et permakultur design kursus i april 2017, og hun er bare en god sælger, det må vi sige. Fejø måtte vi besøge, Marcus havde allerede været på Fejø året før, hvor en anden af de gode Fejø ambassadører, Susanne Lautrop, havde været rundt på øen sammen med ham og et hold yoga elever.
Ja, Fejø, det er da dér vi skal bo!!
Vi fandt først et skønt sted på Fejø Retreat, hvor vi kunne realisere vores drøm om et tiny house. Det var en dejlig sommer vi havde på Fejø i 2017, vi ombyggede skurvognen, isolerede den, fik høns og gjorde klar til vores perma-have. Vi cyklede øen tynd, gik i vandet og skabte vores netværk Fejø.
Ulrikke var gravid, ja, det var vi jo begge to – men det var Ulrikkes mave der voksede, og det var dejligt. Men da efterårsstormene langsomt tog til kunne vi godt mærke, at vi syntes det var meget råt og meget hårdt at tænke på, at vi skulle føde i skurvognen og bo der med et spædbarn.
Vi besluttede at flytte og fandt et skønt sted hos Anna-Pia og Peter White, hvor vores søn, Bjørk, kom til verden. Efter nogle måneder hos Peter og Anna-Pia fandt vi vores blivende sted her på Brigetvej, en dejlig villa, der præcis matcher vore behov. Marcus fik arbejde i Fejø Børnehus og på Kragenæshus.
Nu, i juni 2018, er vi kommet godt på plads i denne skønne villapå Brigetvej, som vi har købt, haven er 1200 m2, så vi kan dyrke en masse grøntsager.
Vi anlægger haven efter permakulturens etik og principper, det bliver en skovhave. I det hele taget værdsætter vi, at der bor mange andre unge mennesker på Fejø, som også går ind for permakultur og på den måde arbejder aktivt og jordnært med at skabe en fælles fremtid for mennesker og andre levende væsener på Planeten Jorden, en fremtid, der muliggør et godt liv for alle.
Hvad er det gode liv?
Vi har brug for at kunne få dækket vore behov med en base, der er i orden.
Vi har også brug for at kunne tage cyklen og tage af sted når vi har lysten til det, at vi har vores frihed, at der er plads til langsomhed og at det nære kan fylde.
Tillid er et begreb som vi arbejder med, at have tillid til at alt løser sig – for det gør det, det ser vi gang på gang; hver gang vi er i tvivl arbejder vi med at vende tvivlen til tillid.
Vores familie er kommet på afstand rent geografisk, her oplever vi et savn, men så kan vi til genæld besøge dem over længere tid ligesom de kan besøge os med en overnatning eller to. Vi synes at vores tid med familien er blevet mere kvalitativ.
Økonomisk frihed er et nøglebegreb for os, vi optimerer hele tiden, vi spørger os selv og hinanden, er det nu det her vi vil? Skal det være på denneher måde? Har vi brug for denneher ting? Hvad skal der til for at vi har det godt?
Vi har valgt, at prioritere et relativt højt madbudget, fordi mad spiller en stor rolle for os, vi elsker at lave mad og vi elsker at spise sund, nærende, velsmagende og overvejende vegansk mad.
At eje en bil har vi valgt fra og det er skønt at cykle, vi får både frisk luft og motion når vi cykler, vi møder mange mennesker og Bjørk er bare så nysgerrig og suger alt til sig, både på cykelturene og når vi rejser med offentlig transport.
Faktisk, hvis man skal sige det helt kort, så er det gode liv at sige JA TAK!!
Kontakt os gerne, hvis du vil høre mere om vores valg, hvis du vil inspireres eller hvis du har nogen spørgsmål, vi kan kontaktes på ulrikke.lindstroem@gmail. com
Opskrift på vegansk hotdog: Kog gulerødder let, mariner dem i i en times tid i tamari eller miso tilsat oregano og timian samt et skvæt kombucha. Steg dem på panden eller grill dem – viola, så har du en vegansk pølse!!
Tekst: Anne Moloney, foto: Ulrikke Lindstrøm; opload Anne Moloney 16.06.2018