Et lille hashtag på Instagram sammen med et skønt billede af blomstrende frugttræer på Fejø, det er alt hvad du skal bruge for at deltage i konkurrencen om lækre præmier. Vinderbillederne (1., 2. og 3. plads) bliver udstillet i Fejø Mølle, efter kåring på Turismens dag, lørdag den 9. juni.

Lækre præmier sponsoreret af øens turistaktører, vind en skøn gavekurv fra Kernegaarden, Kaffe og kage for 4 på Møllen eller gavekort til lækre pizzaer hos Cafe Dybvig.

Konkurrencen er for alle, uanset erfaring og udstyr – en mobiltelefon kan lige så nemt fange et vindermotiv som et professionelt kamera kan. Både øboer og turister kan deltage, gamle som unge, eneste krav er, at du deler dine bedste fotos på din Instagram-profil, med hashtagget #fejøflowerstorm  (Vi kontakter dig via opslaget hvis du vinder)

Du kan sagtens fotografere blomstringen fra veje, grøftekanter og stier. Gå derfor ikke ind i private frugthaver uden at spørge om lov, og pluk eller bræk aldrig noget af træerne. Frugthaverne er livsgrundlag for mange familier på Fejø.

Vinderne offentliggøres og præmierne overrækkes i Fejø Mølle på Turismens Dag, lørdag den 9/6. Billederne vil blive udstillet i Fejø Mølle, samt offentliggjort på fejoe.dk og andre relevante medier

NB: Alle fotos skal tages på Fejø, og det skal ved tvivlstilfælde kunne dokumenteres. Vinderne skal for at blive kåret, give samtykke til at Fejøforeningen må offentliggøre billederne og bruge dem i relevante medier.

Frugttræernes blomstring på Fejø

Fra påske til pinse blomstrer hundredetusinder af frugttræer på Fejø. Det nøjagtige starttidspunkt afhænger af årets vejr, tidligst sidst i marts, oftest i løbet af april. De første frugttræer, der blomster er de mange mirabeller i hegnene. Samtidig blomstrer mandeltræer og abrikoser i haverne, og så fersknerne. Men først når blommerne kommer med, sidst i april, i starten af maj, dækkes store dele af Fejø med hvide blomster. Fejø har nordens største sammenhængende areal med blommetræer. Der er også mange pæretræer, som støder til blomstringen i løbet af maj. Men hovednummeret, det er og bliver æbletræernes blomstring, der finder sted i løbet af maj, og ofte løber ind i juni. Æbleblomsterne er noget af det smukkeste; som små sommerkjoler i nuancer af hvidt, gult, rosa og rødt. Og Fejø har gigantiske arealer med æbletræer, der forsyner hele Danmark med æbler. Både de gamle højstammede træer i frugthaverne, de højstammede cidertræer, og de mange store moderne æbleplantager på espalier. Omkring Vesterby, udgør æbletræerne et veritabelt hav af blomster, og i baggrunden ser man hele tiden det blå Smålandshav.

Fejø er et meget smukt sted at vandre, cykle og holde picnic i blomstringstiden.