Hvert år plejer vi på Fejø at skyde turistsæsonen i gang med Turismens dag, hvor hundredevis af besøgende besøger øen. Her kan de opleve de mange lokale turistaktører, som står klar med en smagsprøve på, hvad resten af året kan byde på. Men selvom Turismens dag må aflyses i år, grundet covid-19 og de deraf følgende begrænsninger på større forsamlinger, så betyder det ikke, at turisterne ikke kan besøge Fejø, tvært i mod.

På hele Lolland, og her under også Fejø, har der de seneste uger været en del debat om mængden af sommerhusgæster og turister der kommer til landsdelen, for at få mere luft og natur omkring sig. Men selvom det er svært for alle at blive enige, så er der rigtig mange, som glæder sig over interessen og er klar til at tage imod gæster igen.

Vi har jo åbent på Fejø, og vores turistaktører står klar til at tage imod turisterne, lige som man gør i resten af Danmark. Meget erhvervsliv har lidt under coronakrisen, men der er jo en grund til, at der bliver åbnet op for restauranter, cafeer og lignende landet over. Så det skal man selvfølgelig også kunne nyde godt af på Fejø”, understreger Formand for Fejøforeningen, Anne-Grethe Laursen

Turismens dag bliver til et ”åben ø”-budskab

Men blot at melde ud, at Turismens er aflyst, synes vi på Fejø ikke var helt nok. Det skyldes bl.a., at der har været en del misforståelse omkring, hvem der må komme til øen og hvornår. Derfor blev der også udsendt en decideret pressemeddelelse, med fokus på budskabet om, at vi altså har åbent på øen. ”Vi har desværre oplevet, at rigtig mange er usikre eller aflyser deres planer om at besøge øen, fordi de tror, at det slet ikke er tilladt at sejle hertil i disse tider, men det er jo ikke tilfældet. Derfor synes vi også det er vigtigt, at få udbredt budskabet om, at gæster altså er meget velkommen til at besøge Fejø, og at vi glæder os til at se dem.” siger Anne-Grethe videre.

På Fejø lokalt har vi i forvejen taget mange forholdsregler for at mindske spredning og smitte. Således har det været helt naturligt at bruge sprit ved øens små vejboder, bærer handsker ved købmanden, og holde god afstand på gåturene, lige som også færgen har taget ekstra forholdsregler, for at alle kan komme trygt frem og tilbage. Alt sammen for at sikre, at øens mange herligheder kan deles med alle, fastboende såvel som sommerhusejere og turister.
”Selvfølgelig skal vi passe på hinanden, unge som gamle, men der er jo ikke større risiko på øen end andre steder, og mange lever af turisme her ovre. Derfor bør vi også følge den genåbning der sker i resten af landet. Lokalt tager vi jo de samme forholdsregler som resten af Danmark, og det er vi sikre på, at vores gæster også gør.” slutter Anne-Grethe Laursen.

NB: Der er i øvrigt også mange andre arrangementer som I år desværre er rykket eller aflyst, grundet forsamlingsforbud m.m., sørg derfor altid for, at holde dig opdateret hos arrangørerne eller på fejoe.dk