Lige nu sidder jeg og skriver med udsigt ud over markerne.

Juli 2014 gæstede Søren og jeg Fejø, fordi vores søn deltog i kammermusikfestivalen. Her mødte vi også en gammel bekendt af mine forældre, som havde giftet sig med en Fejøbo.

Jeg – Sanne kendte ikke noget til Fejø, selv om jeg er opvokset i Østergade i Maribo og taget dele af min sygeplejerskeuddannelse i Nykøbing Falster, mens Søren havde gæstet øen i sine unge dage, da han havde en skolekammerat, som havde fritidshus der.

Hidtil havde Søren og jeg ellers rejst ind til flere gange om året på storbyferie, men efter at Søren i 2012 havde fået diagnosen Alzheimers måtte vi i 2015 indse, at dette ikke var muligt længere.

Da sønnike så igen skulle medvirke i kammermusikfestivalen 2015, besluttede vi, at besøge Fejø i den periode og samtidig se efter et fritidshus.

Vi lejede os ind på Fejø Feriecenter og faldt med det samme for stedet og dets koncept, og købte et af husene.

Siden da, har vi opholdt os så meget på Fejø som muligt, ca. hver anden uge i vinterhalvåret og på fuld tid fra april til oktober med nogle afstikkere til Frederiksberg.

Fejø er fantastisk god for Sørens sygdom: Utrolig søde og imødekommende mennesker, dejlig natur, overskuelighed, og næsten ingen trafik og ikke mindst RO, RO og atter RO.

Vi værdsætter også meget de mange faciliteter her nede, det er dejligt, at der er en købmand, og alene den lille bus, hvor man kan have rollator og kørestol med, og eks. Centeret hvor lejlighederne er indrettet til gangbesværede. Vi er dog heldige, at have et etplanshus, som er handicapvenligt.

Søren udtrykker at “Fejø er god for min syge hjerne”. På Fejø kan Søren færdes sikkert på vejene, han kan også gå ture med vores lille hund, han kan få en seddel i hånden og gå til købmanden, hvor de så hjælper ham med at finde varerne. Vi kan sidde på vores terrasse og nyde udsigten og vejret og hilse og tale med forbipasserende, vi deltager også i flere af de aktiviteter, der sker på øen. Det er noget andet end på Frederiksberg, hvor vi ellers holder til.

Venner og familie finder også jævnligt vej til den dejlige ø, og vi holder eks. nytårsaften hernede sammen med gode venner, af hensyn til vores lille hund.

– Vi betragter efterhånden øen som vores andet hjem, vi får eks. sendt pakker herned, hvor der leveres lige til døren og vores hus er til både sommer og vinterbrug og endelig har vi  fået et nyt lille netværk hernede. Selv om vi ikke har folkeregisteradresse på øen, oplever vi os mere og mere som en del af denne dejlige bid af paradis.

Søren og Sanne, Herredsvej 301A hus 1.