“Et billede af æbler. Om æblemosaikkerne på Fejø 2002-2014″. Fortalt af Lotte Rosenkilde. Fotos af Hans Christian S Nielsen. Forord af Karen Syberg. Udgivet december 2015. Bogen kan købes hos Letkøb på Fejø eller gennem Søren Mazanti. E-mail: mazanti@mail.com eller fang ham på tlf. 21 72 99 21 eller 54 85 55 55. Den koster 195 kr. (+ porto, hvis den skal sendes).

Torsdag aften den 17. december 2015  inviterede Fejøforeningen til fejring af bogudgivelsen: “Et billede af æbler”, skrevet af Lotte Rosenkilde med smukke fotos af Hans Christian Nielsen. Søren Berthelsen fra Fejø Aftenskole har samlet alle trådene, Fejø Fonden har doneret en sum penge, der har muliggjort det visionære projekt, der i ord og billeder fortæller et stykke unik lokal kulturhistorie.

Ideen til bogen er fostret af Lotte Rosenkilde, som også er kunstneren bag de 7 af de i alt 13 æblemosaikker, som bogen fortæller om. Ja, det vil sige, til de sidste 4 æblemosaikker har Lotte Rosenkilde arbejdet sammen med en anden kunstner på øen, nemlig Ellen Jepsen. De har været sammen om hele processen fra de første ideer og skitser til det endelige forlæg, udvælgelsen af æblerne og opsætningen på sømpladen.

Af bogen fremgår det, at der går 4000 æbler til en mosaik. De vejer 600 kg, men der skal bruges dobbelt så mange, cirka, fordi mange æbler må sorteres fra grundet forkert størrelse eller form eller den helt rigtige farve.

Her er det glade par bag bogen, Lotte Rosenkilde og Hans Christian Niesen.

I sin fine tale i anledning af fejringen af at “Et billede af æbler” er en realitet, sagde Søren Berthelsen at der er mange at takke. Kunstnerne, der er nemlig 4 kunstnere ud over Lotte og Ellen (og det kan I altsammen læse om i bogen!), leverandørerne af æblerne, mange frivillge kræfter der har hjulpet med og så naturligvis Fejø Fonden og til sidst – men ikke mindst – Fejøforeningen, der sponsorerede hele den hyggelige fejring på øens skønne Cafe Dybvig.

Til slut et foto af Lotte og Ellen i færd med at skabe een af mosaikkerne.