Vi kan med glæde meddele, at der på Æblets dag vil sejle en ekstra person-færge, mellem Kragenæs og Dybvig. I lighed med den almindelige færge, vil persontransport til og fra Fejø være gratis i forbindelse med Æblets Dag.
Færgen ” Møn” sejler i pendulfart mellem Kragenæs og Dybvig
Afg. Kragenæs kl. 9.00, 11.00, 13.00 og 15.00
Afg. Dybvig: kl. 10.00, 12.00, 14.00 og 16.00
Her med programmet for Æblets Dag i Dybvig havn 14. Oktober 2017 kl. 10-16
10.00 Boderne åbner
10.45 Åbningstale ved turistchef i Lolland kommune Marie Louise Friderichsen
11.00 Æblemosaikken afsløres
10.30-11.30 Indlevering af frugt-kager til kagekonkurrencen*) i Havnehytten, Dybvig
10.30-11.30 Indlevering af pasteuriseret Fejø-æblemost til æblemostkonkurrencen *)
i Havnehytten, Dybvig
Smagsdommere: Karin Hvidtfeldt, Peter Svenningsen, Lars Møller og Jørgen Bruun Nielsen
13.00 Vinder af frugt-kagekonkurrencen afsløres
13.05 Auktion over kagerne ved Jørgen Andersen
13.20 Vinder af Fejø-æble-mostkonkurrencen afsløres
13.30-15.00 Træ-skulptur udskæres på pladsen til venstre før genbrugspladsen
16.00 Boderne lukker
I løbet af dagen:
Æbledoktor: Birgitte Agerskov Pedersen forestå artsbestemmelse, podningsanvisninger, frugttræ-sygdoms information mv.
Musik: Øens udenlandske plukkere underholder med etnisk musik
Færgen: Gratis person-transport med færgen til/fra Fejø
Buskørsel: Der kører bus i pendulfart mellem Vesterby og Dybvig hele dagen
Cykler: Der kan lejes ” møllecykler” i Vesterby
Parkering: Parkering på Dybvigvej er FORBUDT af sikkerhedsmæssige grunde, da redningskøretøjer SKAL kunne komme uhindret igennem
OBS: se skiltning, der henvises til Parkeringsområderne på Dybvigvej og Brigetvej.
der vil være politikontrol i løbet af dagen!
*) Frugt-kagekonkurrencen: kagerne indleveres med opskrift og tydelig navn og adresse på bageren, fadet bedes forsynes med navn og telefonnummer i bunden, så man kan få sit fad retur, idet kagerne bortauktioneres, efter at vinderen er kåret; det indkomne beløb går ubeskåret til udgifter i forbindelse med æblets dag. Opskrifterne på de 3 vinderkager offentliggøres på fejø-mailingliste og i Fejø-bladet efterfølgende.
*) Fejø-æblemost-konkurrence: mosten skal være pasteuriseret, casino x kun most produceret af Fejø-æbler kan deltage, mosten skal være mærket med tydeligt navn på producenten.
*) smagsdommerne bedømmer de indkomne kager og most på såvel udseende som smag.
Det hemmeligholdes for dommerene, hvem der har indleveret kager og most, og mostflasker holdes skjult til vinderen er kåret.