At købe en gammel lægebolig på en lille ø, indrette værelser til udlejning og så ellers bare gå og hygge om gæsterne, passe have og snakke med turister og lokale på havnen. Lyder det som flyvske tanker eller en vision der kunne føres ud i livet? Nogle af Lisbet og Eriks venner slog det hen, når de delte ideerne, men Lisbet og Erik holdt fast ved drømmen, og i dag bor de på Dybvigvej 10 på Fejø.

–  Jeg har fløjet verden rundt som purser (kabinechef, red.)  i SAS og har altid drømt om at få et lille ”ydmygt” sted, hvor vi kunne leje værelser ud. En kro eller lignende. Men efterhånden som vi kom op i alderen, var vi ikke sikre på, at vi også havde lyst til at tilbyde mad osv., fortæller Erik.

Erik er gift med Lisbet, der stadig går på arbejde. Hun er ansat på kontor hos Deichmann Planter i Hørsholm. 1. maj stopper hun med arbejdet, og hun glæder sig meget til herefter at kunne bruge al sin tid på øen.

At valget faldt på Fejø, skyldtes delvis venskabet med Eriks fætter Jørgen og dennes kone Bente, der har sommerhus på Sletterodden. Jørgens stedfar, pastor Ewaldsen, var for længe siden afløserpræst på Fejø. Han boede i campingvogn på øen, når han vikarierede, og ad den vej blev Eriks fætre, Jørgen og Henning, bidt af Fejø.

–  Jørgen og Bente er kommet fast på Fejø de sidste 15 år. De første år lejede de sommerhuse, og de sidste 10 år har de haft sommerhus i Sletterne. Vi er kommet meget hos dem. Nok en gang om måneden gennem alle årene, og det er via dem vores kærlighed til Fejø er vokset, fortæller Lisbet.

Erik er gået på pension, og da Lisbet også nærmede sig pensionsalderen, begyndte de at se sig om efter et godt sted at nyde otiummet, gerne med mulighed for at udleve drømmen om at bo et sted, hvor de kunne leje værelser ud.

–  Vi fik nys om at den gamle lægebolig her var til salg, og vi lå i lange forhandlinger med Poul og Hanne, der ejede det før os. Efter mere end et år besluttede vi at mødes på  midten, og vi skrev købsaftalen under. Den 29. august 2009 flyttede vi herned, fortæller Erik.

Beslutningen om at flytte til Fejø er ikke sket uden overvejelser om fordele og ulemper:

–  Jeg har tænkt meget over at skulle flytte til sådan en lille ø. Jeg har været utrolig glad for at komme her, men det er jo noget andet at skulle bo her fast. Men i og med at der kun er 15 min. med færgen, så er det jo ingen sag. Indtil videre går det rigtig godt, og det har især for Erik været godt at komme hertil. Han er faldet rigtig godt til, siger Lisbet og smiler til Erik.

Værelsesudlejning på ”Toppen”
Muligheden for værelsesudlejning tæller som en af de store fordele ved huskøbet. Erik og Lisbet fortæller med begejstring i stemmen om ”Toppen”, som de har kaldt deres værelsesudlejning:

–  Vi har nogle dobbeltværelser som vi lejer ud, både til turister og til når de fastboende skal have fest og ikke har plads, så man undgår at gæster skal køre tidligt hjem pga. færgen. Det koster 350 kr. pr. nat,og der er adgang til både køkken og bad. Det er ikke luksusværelser, men pæne værelser med gode senge og toilet og bad på gangen, fortæller Erik, og Lisbet tilføjer:

–  Ja, og gæsterne har fuld adgang til vores have og gårdhave med grill. Vi bor kun 300 meter fra Dybvig Havn hvor der særligt i sommersæsonen er en rigtig dejlig stemning med sejlere, turister og fastboende der lige slår et smut forbi. 200 meter den anden vej ligger købmanden, der har et meget bredt sortiment, og ikke langt herfra har vi både den børnevenlige Briget Strand og Sletterne Strand med badebro.

Værelsesudlejning på “Toppen” – Dybvigvej 10

– Vi synes det er et skønt feriested. Vi elsker at have gæster, så vi håber mange får øjnene op for vores tilbud, siger Erik.

Natur og aktivitet

Naturen og omgivelserne betød også noget for Erik og Lisbets valg. Lisbet forklarer:

–  Der er utrolig dejligt på Fejø. Der er højt til loftet – og lyset. Og naturen. Vi havde min familie hernede til jul, og vi var ude at køre en tur på Herredsvej. Lige pludselig stod der 500 svaner og gæs på en mark. Der bliver man stille og stopper bilen for at kigge. Jeg elsker at gå ture. Jeg løber-går, dvs. jeg løber lidt og går lidt. Og så vil jeg måske gerne blive vinterbader. Det må vi se. Jeg er et rigtig udemenneske.

Og Erik fremhæver Fejøs høje aktivitetsniveau:

–  Selvom vi er så få, sker der utrolig meget. Der er mange aktiviteter, også for børnene. Jeg undrer mig lidt over, at der er næsten 100 børn under 18 år her på Fejø. Det er da forrygende. Så det er med at fastholde børnefamilierne!

–  Vi har meldt os ind i Møllelauget og Drivkvaselauget – og Lisbet har meldt sig ind i husmorforeningen. Der findes så meget. I Fejøbladet kan du se den ene generalforsamling efter den anden. Vi har brugt meget tid på ombygning, men jeg har lovet mig selv at når der bliver lidt mere ro i lejren, så vil jeg prøve at melde mig til noget til næste vinter. På Fejø kan du jo også gå i aftenskole.

Lisbet og Erik har allerede meldt sig under de frivilliges faner og er aktive i Bosætningsgruppen og blandt økaffekontakterne.

–  Fejø er et dejligt sted at bo, men det er stadig vigtigt for øen at det bliver fortalt, og at vi hele tiden overvejer hvordan vi kan synliggøre livet på Fejø og ad den vej på nye tilflyttere til øen. Derfor er vi gået ind i bosætningsarbejdet, og vi synes det er dejligt, at så mange vil være med til at profilere øen udadtil.