Tekst og foto: Kirsten Murhart

Kyllinger og katte vimser rundt mellem solide brændestakke og gamle blommetræer – udsigten til marker og vand er fantastisk fra Storemosevej 20, så mere idyllisk kan det næsten ikke blive. Det var sådan, man skulle leve.

– Det er der mange, der siger, lyder det fra Mette, der også hedder Christensen.

Mette er uddannet sosu-hjælper fra skolen i Nykøbing Falster. Siden 16. august 2017 har hun været udkørende fra Team Nordøst i Maribo, der dækker de tre øer: Fejø, Femø og Askø.

Oprindelig kommer Mette fra Valby og har boet på Fejø siden 2002, da hun flyttede sammen med Allan Rasmussen. De to mødte hinanden på Cafè Udsigten i Kragenæs, da Mette arbejdede hos den daværende ejer, Helen Thustrup Nielsen. Inden Mette besluttede sig for at tage uddannelsen til sosu-hjælper, havde hun job med at passe grise hos Niels Carl Sloth Larsen, Trøjborg, og plukke frugt hos Laust Spandet Jensen.

Nu ser det ud til, at hun har forenet det hele i et liv, mange vil misunde hende.

– Det er blevet en livsstil, fastslår Mette.

Allan, der nu er folkepensionist, var tidligere frugtavler. Nu er der fire tønder land tilbage med plads til lidt af hvert. Der er to katte, duer, tre hønseracer plus de blandede. Det er også her, Fejø-boerne kan få fat i lidt æg og fisk, hvis Allan har været på Langø.

Masker og mad
Umiddelbart kunne man forledes til at tro, Mette havde hænderne fulde med job, høns og duer samt en mand, der sætter pris på hendes udfoldelser i køkkenet.

– Jeg kan også godt lide at strikke. Lige nu strikker jeg sokker.

Mette viser en stak kulørte, uldne sokker. Sokkerne har lige været en tur på Christiania i København, hvor der blev solgt fem par – måske en begyndelse, men bestemt en tilfredsstillelse, når pinde danser foran brændeovnen om vinteren.

Der er skrevet mange bøger om, hvor sundt det er at strikke. Det giver ro og fordybelse, et bevidst nærvær i nuet og skulle desuden kunne virke mod stress.

Mette Christensen kunne let være beviset med sit venlige smil og rolige væremåde.

– Det er roen, jeg bedst kan lide ved Fejø – og så at man gøre, som man har lyst til.

Mette Christensen er 52 år og stammer fra Valby. Hun har voksne papbørn og fire pap-børnebørn. Uddannet sosu-hjælper fra 2017 og kører mest på Fejø sammen med en kollega, der også bor på øen.

På Fejø er der brugere/klienter nok til, at det kan udfylde en arbejdsdag. Borgerne er glade for, at det er de samme, der kommer hele tiden.