Fejø Mailingliste er Fejøs interne e-mail-baserede kommunikationsform. Det er måden vi hurtigt kan sende information til hinanden, efterlyse det vi mangler, give gode tilbud og udveksle meninger om hvad der optager os lige nu.

Hvem er tilmeldt?

Omkring 700 e-mail-adresser er tilmeldt listen. Det er fejøboere, potentielle tilflyttere, gamle “Fejø-børn” ude i verden, fraflyttede, fritidshusejere. Alle med tilknytning til Fejø er velkomne på listen.

Hvordan fungerer det?

For at kunne skrive og modtage mails fra listen skal du være medlem af listen (se herunder hvordan man bliver det). Når du er det, kan du skrive til to email-adresser, og din mail bliver på én gang sendt ud til alle medlemmerne.

Mails sendes altid både til fejoe@googlegroups.com og fejoe2@googlegroups.com
Det er af tekniske grunde at man er nødt til at skrive til begge lister.

Hvad skriver man på listen?

På listen kan du skrive alt, som har almen interesse for medlemmerne. Det kan være tilløbende katte, forsvundne mobiltelefoner, kaniner der søger nyt hjem, forespørgsler, oplysninger eller påmindelser om bestemte forhold på Fejø (bredbånd, fartgrænser, tilmelding til fastelavnsfest), efterlysning af kørelejlighed, debat om færgeafgange, åbningstider hos lægen, købmand, bibliotek m.v., køb og salg, menuer fra Fejøs spisesteder og meget andet.

Hvordan tilmelder jeg mig?

Du tilmelder dig ved at sende en mail til adressen fejoe+subscribe@googlegroups.com
NB: Tjek en ekstra gang at du mailer til præcis den adresse og at der står “+” i den.
Indholdet i mailen er ligegyldigt, men du skal sende den fra den mailadresse du vil have tilmeldt til listen.

Du får en svarmail tilbage, som du skal besvare (i skrivende stund virker det desværre ikke altid at trykke på knappen i mailen!). Så kommer du med.

Hvis man vil afmelde sig listen, kan man skrive til fejoe+unsubscribe@googlegroups.com.

Du kan også tilmelde dig ved at skrive navn, adresse og e-mail-adresse til mail@kirstensydendal.dk

Hvem styrer listen?

Kirsten Sydendal (mail@kirstensydendal.dk) fungerer som administrator/moderator på listen. Hun tilmelder dig, byder velkommen og minder med mellemrum om regler og god skik for mailinglisten, se nedenfor.

Regler for mailinglisten

Medlemmerne ønsker en respektfuld og sober tone på mailinglisten. Man er velkommen til at udveksle synspunkter, men mailinglisten er ikke et sted, hvor man hænger andre ud. Hænger et medlem andre ud eller har et provokerende sprogbrug, kan vedkommende blive udelukket fra at sende/modtage mails i en periode.

Brug ikke mailinglisten som offentlig kampplads. Har du et “udestående” med nogen, så ordn det mellem jer selv – og hold mailinglistens medlemmer udenfor. Angrib ikke navngivne personer. Brug heller ikke listen til hverken at af- eller bekræfte rygter om andre eller dig selv. Det interesserer ikke ret mange.

Skriv i det hele taget ikke noget på mailinglisten, du ikke kan tåle at blive citeret for offentligt.

God skik på en mailingliste

1) Tænk dig godt om når du sender en mail ud til hele listen. Husk at der er omkring 700 medlemmer som modtager din mail. Svarer du på noget, så overvej om hele listen behøver “høre” svaret, eller om det ikke er nok at skrive til ham/hende, du nu ønsker at svare.

2) Hvis du er optaget af et bestemt emne og gerne vil orientere øen om det, så husk at det er meget bedre at sende 1, højst 2 mail pr. uge om den bestemte sag. Folk er meget mere interesseret i at læse et “referat” i én mail om, hvad der er sket i en given periode, end at høre om sagen dag efter dag efter dag. Med andre ord: Brug ikke mailinglisten som weblog.

3) Husk at undgå indforstået sprog. Ingen kender alle tekniske betegnelser på alting, og forkortelser er altid en dårlig ting, hvis man gerne vil ud med et budskab. Undgå telegramstil.

4) Test længden af din mail. Hvis din (svar)mail ikke fylder mere end 1-2 linjer, så overvej om den er relevant at sende ud til hele listen.

Har du et godt tilbud eller en nyttig oplysning?

Har du et godt tilbud til fejøboerne eller en information, som fejøboerne kan have glæde af at vide,  men vil du ikke være medlem af listen? Så send gerne oplysningen til mail@kirstensydendal.dk. Kirsten Sydendal vil herefter sende meddelelsen ud på mailinglisten.

Baggrund

Mailinglisten blev oprettet i 2000 på privat initiativ af Kirsten Sydendal. Medlemstallet er gennem årene vokset i takt med at folk har fået e-mail. Der er over 700 medlemmer, og der udsendes nok 150-250 mails pr. måned via Fejø Mailingliste.