Vi kan hverken tilbyde legeland, forlystelser eller andet tjubang på Fejø. Til gengæld er her tid og ro til at fordybe sig i hinandens selskab, mens man udforsker øen eller bare hygger sig sammen. Og det gælder uanset om det er hverdag eller ferie.
Henover året er der flere forskellige større aktiviteter for børn, fx under kammermusrikfestivallen, højtider, til Æblets dag eller ved Møllens arrangementer. Men uanset hvornår du er på øen, så er der masser at tage sig til. Børneliv med rolige omgivelser og naturen som ramme sætter nemlig gang i ideerne og kreativiteten. Men nogle gange er det rart at hjælpe  det lidt på vej. Som inspiration har vi derfor lavet et helt lille katalog med spændende, hyggelige og kreative ideer, alt sammen for børn.

Klik på linket her, så får du en pdf med oversigt over Oplevelser for børn på Fejø – Lige klar til at skrive ud og tage med.

Eller lad dig inspirere af følgende udpluk af ideer. God fornøjelse uanset hvad.

Natur og frisk luft
Dyrelivet er rigt på Fejø, men det kræver lidt tålmodighed at få glæde af det, og en kikkert er også en godt, hvis man rigtig vil nærstudere fx fasaner og harer på marken. Ofte kan man også være heldig at se de store majestætiske dådyr krydse vejen, opleve havørnen svæve over Dybvig, eller opdage en sæl ved Skalø. Også insektlivet er rigt, så prøv om I kan komme helt tæt på sommerfugle, eller studere en bænkebider i skovbunden.
Tag på skovtur i Præstelunden, øens nyanlagte skov med stier og picnicbord. Her kan man lege natur-bingo, hvem kan fx først finde en bille, en pind, en fugl, en sten, en blomst eller hvad man nu kan finde på. Prøv også at sove udenfor en nat, det er en helt magisk oplevelse at hive madrasser og dyner ud, ligge under den lune nattehimmel og kigge på stjerner, hvor hele mælkevejen er tydelig. Måske er I også heldig at høre en ugle eller se en flagermus. 

Ved havet
Et besøg på stranden er altid hyggeligt, også når det ikke er badevejr. Kig fx efter vættelys/tordenspir eller hulsten, eller måske er du heldig at finde et forstenet søpindsvin eller et stykke flint som en gang blev brugt af et stenaldermenneske. Besøg også stranden om natten med en UV-lygte, så er fossiler ekstra tydelige, og måske du kan finde et lille stykke rav. Er vejret til det kan I gå på eventyr under havets overflade med enten snorkel, eller en undervandskikkert. Den kan I lave ved at spænde et stykke gennemsigtigt plastik fast henover den afklippede bund af en gennemsigtig plastikdunk. Eller prøv at stryge rejer ved at feje et net ind under tangplanterne, og ryste dem forsigtigt så rejerne falder ned i nettet.

Kultur og kunst i børnehøjde
Gå på eventyr i Iduns Have der både har spændende kunstinstallationer, legeområde og naturhave, læs mere på idunshave.dk
I kan også udforske øens små kunstværker rundt omkring, fx betonæblerne ved færgehavnen, havfruer og havmænd i Dybvig havns toiletbygninger, eller udskårne træfigurer rundt omkring på øen. Der findes også en lille labyrint i 100-meter skoven bag Fejø skole, skjult i skovbunden, bygget af sten. Eller hvad med at opleve øens historiske genstande og få en snak om, hvad en gammel vejtromle mon blev brugt til og hvorfor øens gamle fine træskibe hedder drivkvaser. 

Gør det selv projekter
Byg en krabbefiskestand, med en pind, en snor og en tøjklemme for enden med et stykke kødpålæg i. Find flotte sten på stranden og mal dem, eller lav et mandala-mønster ud af naturmaterialer som pinde og kogler. Byg stentrolde ved at lime tørret tang, sten og grene sammen til små figurer. Flet en blomsterkrans af mælkebøtter eller tusindfryd, eller øv dig i at snitte i træ. Pluk bær og lav syltetøj eller is ud af dem, eller prøv at lave dine egne tangchips. Pres blomster og blade mellem avispapir i en gammel bog. Og vigtigst af alt, byg masser af huler i buskads og krat!

Bondegårdsdyr og klappedyr
Tag cyklerne rundt på øen, og se hvor mange bondegårdsdyr I kan finde. Der er fx køer og kalve for enden af Slettervej til højre, via en sti ved stranden som går langs med folden. Der er også Skotsk højlandskvæg som kan ses fra vejen ved Skaløvej 37 og Storemosevej 54, eller Spælsaufår og Merinofår ved Slettervej 12. Heste kan I bl.a. se ud af Skovvej, og gæs og ænder støder I formentlig på, når I kører ad Storemosevej.