Fejøs største attraktioner er gratis og ikke nemme at putte på en formel. Det starter allerede når man sidder i færgekøen i Kragenæs. Så falder skuldrene ligesom lidt ned, man trækker vejret roligt og kigger ud over Smålandshavet og øerne. Der er helt sikkert en masse fugle at se, man kan endda være heldig at se en havørn.

Under overfarten kan man være heldig at se et marsvin, en af verdens mindste hvaler, der er let genkendelig på sin trekantede rygfinne. Selv om overfarten kun tager godt et kvarter, rejser man til en helt anden verden end den der findes langs motorveje, på ferieresorts og i byer i resten af Danmark.

Her er børnevenlige strande og smukke frugttræer der blomstrer i april-juni. De bliver til bugnende frugthaver og vejboder langs landevejene, med frugt, most, cider, marmelade og meget mere resten af året. Der er en fungerende vindmølle, der er to af Nordens bedste ciderproducenter, Nordens største areal med blommetræer, tre helårskroer og en sommercafé på Dybvig Havn, hvor petanquespillerne, sejlerfolket og de gamle træskibe ”drivkvaserne” holder til.

Det giver god mening at cykle rundt på Fejø, hvor man kan medbringe eller leje cykel. Der er liv nok på Fejø til at man kan holde ferie i en længere periode, men ellers kan man også tage på Ø-hop og besøge de omkringliggende øer Femø og Askø-Lilleø, ved at købe en billig turistbillet til færgen, som gælder til alle sydhavsøerne i en uge.

Året rundt har vi flere kroer/restauranter på Fejø. De er ikke altid åbne alle dage. Om sommeren er der en  café i Dybvig Havn med et godt udvalg af mad, og det hele indtages med havudsigt. Møllecafeen byder om sommeren på kaffe, the og lagkage, og Strathenborg har nogle aftener længe åbent i baren.

Efter vinterens dvale starter sæsonen omkring påske. Sommerhusfolket fra de to store sommerhusområder og de mange feriehuse og almindelige turister begynder at vise sig igen på Fejø, og udendørslivet begynder så småt i Dybvig Havn og i haverne. De mange der fisker fjordrejer begynder at sætte nettene i vandet, og alle hvisker om hvor rejerne er og hvornår de kommer.

Fra påske begynder Fejø at blomstre. Først med de mange blomsterløg, mirabeller i hegnene og sydlandske frugttræer som mandler og ferskner, siden i maj-juni de hundredetusindvis af blomme-, pære- og æbletræer. Gå ikke glip af frugttræernes blomstring fra påske til pinse!

Sæsonafslutningen er Æblets Dag i oktober på Dybvig Havn, hvor der er madboder og salgsboder og aktiviteter og som regel rigtig mange besøgende.

I vintersæsonen fra november til marts falder der lidt mere ro på Fejø, men takket være de mange foreninger, frivilligt arbejde og små uformelle klubber er der nok af fritidsaktiviteter at vælge imellem.