Fejøs største attraktioner er gratis, og er ikke nemme at putte på en formel. Det starter allerede når man sidder i færgekøen i Kragenæs. Så falder skuldrene ligesom lidt ned, man trækker vejret roligt, og kigger ud over Smålandshavet og øerne. Der er helt sikkert en masse fugle at se, man kan endda være heldig at se en havørn. Under overfarten kan man være heldig at se et marsvin, en af verdens mindste hvaler, der er let genkendelig på sin trekantede rygfinne. Selv om overfarten kun tager et lille kvarter, rejser man til en helt anden verden, end den der findes langs motorveje, på ferieresorts og i byer i resten af Danmark.

Her børnevenlige strande, smukke frugthaver, der blomstrer i april-juni, og som bliver til bugnende frugthaver og vejboder langs landevejene, med frugt, most, cider, marmelade og meget mere resten af året. Der er en fungerende vindmølle med cafe og butik, der er to af Nordens bedste ciderproducenter, Nordens største areal med blommetræer, to helårskroer og en sommerrestaurant på Dybvig Havn, hvor petanquespillerne, sejlerfolket og de gamle træskibe ”drivkvaserne” holder til.

Det giver god mening at cykle rundt på Fejø, hvor man kan medbringe eller leje cykel. Der er liv nok på Fejø til at man kan holde ud at holde ferie i en længere periode, men ellers kan man også tage på Ø-hop og besøge de omkringliggende øer Femø og Askø-Lilleø, ved at købe en billig turistbilet til færgen, som gælder til alle sydhavsøerne i en uge.

Året rundt har vi to kroer/restauranter på Fejø, begge med billard og traditionel dansk mad og til dels fastfood. Om sommeren er der også en restaurant åben i Dybvig Havn, med speciale i pizzaer. Fastfood og is er også på programmet, og det hele indtages med havudsigt. Møllecafeen byder i højsæsonen på kaffe, the og lagkage. Kernegården serverer tapas om sommeren.

Efter vinterens dvale, starter sæsonen omkring påske. Sommerhusfolket fra de to store sommerhusområder og de mange feriehuse og almindelige turister begynder at vise sig igen på Fejø, og udendørslivet begynder så småt i Dybvig Havn og i haverne. De mange der fisker fjordrejer, begynder at sætte nettet i vandet, og alle hvisker om hvor rejerne er og hvornår de kommer.
Fra Påske begynder Fejø at blomstre. Først med de mange blomsterløg, mirabeller i hegnene og sydlandske frugttræer som mandler og ferskner, siden i maj -juni de hundredetusindvis af blomme-, pære- og æbletræer.
Gå ikke glip af frugttræernes blomstring Påske til Pinse! Det hele kulminerer i Pinsen med pinseoptoget, et improviseret karneval og folkefest, der går udgår fra Vesterby havn, og kører i dekorerede vogne på tværs af Fejø, til Dybvig Havn. Sæsonafslutningen er Æblets Dag i Oktober, på Dybvig Havn.
I vintersæsonen November til Marts, falder der lidt mere ro på Fejø, men takket være de mange foreninger, aftenskole, frivilligarbejde og små uformelle klubber, er der nok af fritidsaktiviteter at vælge imellem.