Allerede når færgen lægger til i Vesterby Havn, bliver de besøgende taget i mod med hyggelige velkomsttelt, der fortæller lidt om hvad øen kan byde på denne dag. Herefter kan de besøgende turnerer rundt og besøge hele øen.
Rundt omkring holder øens attraktioner og spisesteder åbne, så der er mulighed for en dejlig dag med en masse gode oplevelser og lækkerier – Fra prisvindende cideri til lækre pizzaer, eller måske et godt loppefund eller en smuk uld-sweater, eller hvad med et kig på veteran-traktor udstillingen eller ø-museet, besøg også den helbredende have, eller kom forbi kunst- og arbejdsværkstedet Rummet. Der er også ofte koncerter rundtomkring på øen, så mulighederne er mange! Læs eventuelt mere om turisme her på siden eller kig i vores lille Turismens-dag folder når du kommer til øen.
Husk i øvrigt, at der gratis persontransport med færgen på Turismens dag, og at der er mulighed for at leje de såkaldte Møllecykler på øen, dog efter først til Mølle-princippet.

Tidligere var Turismens Dag en national begivenhed, men da det tiltag stoppede, valgte vi på Fejø i stedet at fortsætte traditionen med et lokalt arrangment.

Der kommer rigtig mange gæster til Fejø hvert år, hvor vi igennem højsæsonen dagligt er oppe på at være ca. 10 gange så mange mennesker på øen, i forhold til antal fastboende, som er ca. 430. Turismens dag bliver brugt af turister fra flere steder i landet til at besøge os, se på sommerhuse og helårshuse, smage på lokaliteterne og smage ø-livet for en stund. Det er samtidig dagen hvor flere ved selvsyn får lejlighed til at mærke turisme-suset, netop fordi Fejø er klædt godt på til at give en god oplevelse af ø-livet.

Mulighederne strækker sig ud over hele øen, fra de fyldte boderne langs vejene, hvor man også kan nyde mange af de flot restaurerede varetegn langs hovedvejen, som eks. den gamle tromle, gamle landbrugsmaskiner, smedie, øens genforeningssten og meget mere.

Øen er meget cykelvenlig, og har man ikke sin egen med, kan man leje en af “Mølle-cyklerne” så længe der er ledige. Der efter er man klar til en tur rundt på øen, eks. til Skalø over dæmningen eller hvis vejret er til det, til Sletteren Strand – der er øens Blå flag strand.