Æblets Dag 2019
12. oktober 2019 kl. 10:00 - 16:00
Program for Æblets Dag i Dybvig havn lørdag d. 12. Oktober 2019 kl. 10-16
10.00 Boderne åbner
10.45 Åbningstale: ved borgmester Holger Schou Rasmussen
11.00 Æblemosaikken afsløres
10.00- 11.00 indlevering af Fejø-æblemost*), Fejø-hvidvin*), Fejø-rødvin til konkurrencen *)
og frugt-kager til kagekonkurrencen*) i teltet ved havnehytten/ Æblemosaikken i Dybvig
11.30 Oplev smagsdommerpanelet i aktion ved langbordet ved mosaikken
12.45 Vindere af: Fejø-æble-most-, Fejø-vin- og og kagekonkurrencen afsløres
13.00 Auktion over kagerne ved Jørgen Andersen .
( indtægten går ubeskåret til udgifter i forb. Med Æblets Dag)
16.00 Boderne lukker
I løbet af dagen:
Æbledoktor: Birgitte Agerskov Pedersen forestår sorts-bestemmelse, podningsanvisninger, frugttræ-sygdoms information mv.
Fejø arkiv og Ømuseum i “det gule pakhus” udstilling om æbler, frugtavl og produkter tilknyttet æbler gennem tiderne
Musik: musik på pladsen i løbet af dagen
Aktiviter for børn i løbet af dagen
Færgen: Gratis person-transport med færgen færgen sejler pendulfart hele dage se mere www.lollandfaergefart.dk
Buskørsel: Der kører 3 mini-busser i pendulfart mellem Vesterby og Dybvig hele dagen
OBS husk kontanter
Cykler: Der kan lejes ” møllecykler” i Vesterby
Parkering: Parkering på Dybvigvej er FORBUDT af sikkerhedsmæssige grunde, da redningskøretøjer SKAL kunne komme uhindret igennem
OBS: se skiltning, der henvises til Parkeringsområderne på Dybvigvej og Brigetvej.
der vil være politikontrol i løbet af dagen!
*) Fejø-æblemost, Fejø-vin -konkurrence: vin og pasteuriseret æblemost som er produceret af Fejø-æbler /druer kan deltage. Mosten og vin skal være mærket med tydeligt navn på producenten. Der gives “guldmedalje” til vinderen i hver kategori.
*) Fejø-frugt-kagekonkurrencen: kagerne, der skal indeholde frugt fra Fejø, indleveres med opskrift og tydelig navn og adresse på bageren, fadet bedes forsynet med navn og telefonnummer i bunden, så man kan få sit fad retur, idet kagerne bortauktioneres, efter at vinderen er kåret; det indkomne beløb går ubeskåret til udgifter i forbindelse med æblets dag. Opskrifterne på de 3 vinderkager offentliggøres på fejø-mailingliste og i Fejø-bladet efterfølgende.
*) smagsdommerne bedømmer på såvel udseende som smag
(Smagsdommeren må naturligvis ikke selv deltage i konkurrencen)