Æblets Dag 2018
13. oktober 2018 kl. 10:00 - 16:00
Program for Æblets Dag i Dybvig havn lørdag d. 13. Oktober 2018 kl. 10-16
10.00 Boderne åbner
10.45 Åbningstale: Mikkel Wesselhoff, direktør for Business Lolland Falster
11.00 Æblemosaikken afsløres
10.30- 11.30 indlevering af Fejø-æblemost, Fejø-cider og Fejø-vin til konkurrencen *) og frugt-kager til kagekonkurrencen*) i havnehytten i Dybvig
12.00 Oplev smagsdommerpanelet i aktion ved langbordet ved mosaikken
12.45 Vindere af: Fejø-æble-most-, Fejø-vin- og Fejø-cider- og kagekonkurrencen afsløres
13.00 Auktion over kagerne ved Jørgen Andersen
( indtægten går ubeskåret til udgifter i forb. Med Æblets Dag)
16.00 Boderne lukker
I løbet af dagen:
Æbledoktor: Birgitte Agerskov Pedersen forestår sorts-bestemmelse, podningsanvisninger, frugttræ-sygdoms information mv.
Fejø arkiv og Ømuseum i “det gule pakhus” udstilling om æbler, frugtavl og produkter tilknyttet æbler gennem tiderne
Musik: musik på pladsen i løbet af dagen
Aktiviter for børn i løbet af dagen
Mad og drikke: Flere af boderne sælger mad og lækkerier, og så er der også åbent på Café Dybvig, ligesom der i dagens anledning også er en pop-up restaurant i det gamle bådværft.
Færgen: Gratis person-transport med Lolland Færgefart, MS Christine. Bemærk, der sejler også ekstra personfærge på dagen, færgen Møn, mod betaling og med booking (klik her).
Buskørsel: Der kører 2 busser i pendulfart mellem Vesterby og Dybvig hele dagen
Cykler: Der kan lejes ” møllecykler” i Vesterby
Parkering: Parkering på Dybvigvej er FORBUDT af sikkerhedsmæssige grunde, da redningskøretøjer SKAL kunne komme uhindret igennem
OBS: se skiltning, der henvises til Parkeringsområderne på Dybvigvej og Brigetvej.
– Der vil være politikontrol i løbet af dagen!
*) Fejø-æblemost, Fejø-cider, Fejø-vin -konkurrence: vin, cider og pasteuriseret æblemost som er produceret af Fejø-æbler /druer kan deltage. Mosten, cider og vin skal være mærket med tydeligt navn på producenten. Der gives “guldmedalje” til vinderen i hver kategori.
*) Frugt-kagekonkurrencen: kagerne indleveres med opskrift og tydelig navn og adresse på bageren, fadet bedes forsynet med navn og telefonnummer i bunden, så man kan få sit fad retur, idet kagerne bortauktioneres, efter at vinderen er kåret; det indkomne beløb går ubeskåret til udgifter i forbindelse med æblets dag. Opskrifterne på de 3 vinderkager offentliggøres på fejø-mailingliste og i Fejø-bladet efterfølgende.
*) smagsdommerne bedømmer på såvel udseende som smag
(Smagsdommeren må naturligvis ikke selv deltage i konkurrencen)