Turismens dag

Turismens dag 2017-10-07T08:24:51+00:00
Allerede når færgen lægger til i Vesterby Havn, bliver de besøgende taget i mod med hyggelige boder med bl.a. keramik, strik og kunsthåndværk, lige som eks. Den Helbredende Have, Fejø Mølle og Fejøs nye småkagebageri har været tilstede (se det nøjagtige program år for år). I løbet af formiddagen underholdes der ofte med klassisk musik på havnen, eller tilsvarende arrangementer rundt om på øen.
Fra færgehavnen kan de besøgende tournere ud til resten af øen, og opleve alt fra cideri, gårdbutikker, øens arkiv & museum, Café Dybvig der serverer lækker Italiensk mad og pizza i lystbådehavn. I Fejø Mølle sælges der desuden kaffe og lagkage, så der burde altså være gode chancer for at finde noget for enhver smag for hele familien.
Husk i øvrigt, at der gratis persontransport med færgen på Turismens dag, og at der er mulighed for at leje de såkaldte Møllecykler på øen, dog efter først til Mølle-princippet.

Tidligere var Turismens Dag en national begivenhed, men da det tiltag stoppede, valgte vi på Fejø i stedet at fortsætte traditionen med et lokalt arrangment.

Der kommer rigtig mange gæster til Fejø hvert år, hvor vi igennem højsæsonen dagligt er oppe på at være ca. 10 gange så mange mennesker på øen, i forhold til antal fastboende, som er ca. 430. Turismens dag bliver brugt af turister fra flere steder i landet til at besøge os, se på sommerhuse og helårshuse, smage på lokaliteterne og smage ø-livet for en stund. Det er samtidig dagen hvor flere ved selvsyn får lejlighed til at mærke turisme-suset, netop fordi Fejø er klædt godt på til at give en god oplevelse af ø-livet.

De arrangerede boder og aktiviteter er på Dybvig Havn, lige hvor man kommer ind med færgen fra Kragenæs, og så strækker mulighederne sig ellers ud over øen, fra de fyldte boderne langs vejene, hvor man også kan nyde mange af de flot restaurerede varetegn langs hovedvejen, som eks. den gamle tromle, gamle landbrugsmaskiner, smedie, øens genforeningssten og meget mere.

Øen er meget cykelvenlig, og har man ikke sin egen med, kan man leje en af “Mølle-cyklerne” så længe der er ledige. Der efter er man klar til en tur rundt på øen, eks. til Skalø over dæmningen eller hvis vejret er til det, til Sletteren Strand – der er øens Blå flag strand.