Noget af det første man bemærker på Fejø, er at alle hilser på hinanden. Ingen er fremmed her, og bare du sludrer med en af de godt 450 fejøboere ved købmanden, kan du lande din første middagsinvitation! Der er lidt Morten Korch over øen, med gamle traktorer og bondehuse, og ikke sjældent ser man folk køre ærinder ved f.eks. købmanden på en gammel rød Massey Ferguson.
Der er også et stort velfungerende multikulturelt samfund på Fejø, med mere end 15 nationaliteter, og der en stor ”subkultur” af mennesker i alle aldre der eksperimenterer med at leve økologisk og bæredygtigt.
På Fejø er i øvrigt al den infrastruktur og service man har brug for i hverdagen, fra læge og lokalt brandvæsen samt akuthjælper-team, til skole/børnepasning, bibliotek, sportshal, købmand, frisør, posthus, mekanikere og benzintank og meget mere. Læs mere om øens mange services her.

Fejø har to landsbyer, Vesterby og Østerby, der sammen med de spredte gårde og landhuse, er vokset sammen til ét lille øsamfund, med godt 450 indbyggere. De fleste basale funktioner man ønsker sig af et samfund, findes på Fejø: Købmand med postkontor, læge, skole og børnehus, samt en række private erhvervsdrivende som f.eks. benzintank, frisør, elektriker, smed, mekanikere, murer, entreprenør osv. Der er også en række gårdbutikker hvor man kan købe lokale gode fødevarer som oksekød, lammekød, grønsager og frugt. Fordi et af Danmarks største frugtlagre ligger på Fejø, kan man faktisk året rundt købe friskere æbler og pærer her, end man kan i københavnske butikker, og i frugtsæsonen er der et kæmpe udvalg i øens vejboder og sandsynligvis i din egen Fejø-frugthave. Lækre grønsager, æg, marmelade, most og andre landprodukter findes i de mange vejboder. Røget fisk købes hos Fejø Laks, men friske fisk og fjordrejer spørger man efter i netværket eller finder via en vejbod.

Der er også mange små uformelle madklubber på øen, hvis du gerne vil gå i byen og spise fremmed mad. Prisen er at du selv må lave mad til de andre, en anden dag…… Og så er der de mange store fællesspisninger, hvor vi mødes på f.eks. skolen, og alle har mad med som deles og spises i fællesskab, ofte med musikalsk indslag bagefter.

Der er genbrugsplads på Fejø, men ting der ikke er slidt helt i bund, kommer man let af med ved at avertere dem på mailinglisten.

Udelivet er ikke nok til at gøre alle tilfreds. Så er der heldigvis en række muligheder når det gælder internet på Fejø.  Man er bedst stillet hvis man bor langs Herredsvej, hvor der er Fibia Fibernet og Yousee/tdc net at vælge imellem. Bor man i udkanten af Fejø, kan man være henvist til Yousee/tdc og mobilforbindelser som oftest er god på tdc’s net. Husk at der er en række billige udbydere der også bruger Yousee/tdc’ s net, så forbindelsen er i orden.

Fejø er et helt samfund, med alle aldersgrupper. Små børn kan gå i børnehuset, Børn i 0-4 klasse kan gå i skole på Fejø, og de større børn må tage bussen og færgen og har 45 minutters rejsetid i skole, hvad enten de går i de offentlige skoler eller den private Stenoskolen i Nakskov, som også driver skolen for de små på Fejø.

Lolland Kommune som Fejø hører under, vedligeholder og rengør veje og offentlige arealer og organiserer snerydningen, der udføres af en lokal entreprenør på øen. Det er meget sjældent at vi bliver helt isolerede på øen, men der er da legendariske isvintre, hvor man måtte køre i bil over isen til Kragenæs. Og vi har da set folk tage slæde og ski op til hovedvejen, men det er sjældent.

Ældre og handicappede serviceres af hjemmeplejen og sygeplejen fra Lolland Kommune også her på Fejø. Foreningen ”Døgnpleje på Fejø” samarbejder med og støtter Lolland Kommune i at leve op til deres forpligtelser, og med konstruktiv hjælp og samarbejde fra Fejøs frivillige arbejder vi på at holde en høj standard og konstant forbedring i servicen, for de mange ældre der drømmer om en tryg alderdom på Fejø. Det er jo os alle sammen!

Færgen er omdrejningspunktet i hverdagen for alle der bor på Fejø, hvad enten vi skal på arbejde, i skole eller besøge venner på den anden side. Selv hvis man tilbringer næsten al sin tid på Fejø, er det færgen der bringer varer til og fra og folk på besøg på Fejø. Færgeoverfarten tager 15-18 minutter, og færgen sejler næsten i timedrift hele dagen og aftenen, men om natten ligger den stille. Får man brug for læge akut, kommer den lokale læge fra Fejø eller Femø, og er det mere alvorligt, har vi gode erfaringer med de helikoptere der fungerer som ambulancer. De kan være her oftest indenfor et kvarter og lander på vejen foran dit hus eller en mark i nærheden. Fejø har brandbil og et frivilligt akutberedskab, der oftest er meget hurtigt fremme ved ulykke, brand eller sygdom.