Indlæser Begivenheder
Denne begivenhed er allerede afholdt.

Peter Dahlgren viser fotos og fortæller om sin vandretur på Athos i oktober:  ”På den naturskønne halvø Athos i det nordøstlige Grækenland ligger munkerepublikken Athos, som har været et selvstændigt og selvstyrende område i mere end 1000 år. Halvøen er på størrelse med Langeland, og der bor for tiden ca. 2100 munke i 20 klostre – Udenfor disse klostre er der helt uforstyrret natur, og en uendelig fred og ro.

Kvinder har ikke haft adgang til området i mere end 1000 år, og har det heller ikke i dag.  Munkene lever et liv som på mange måder har været næsten uforandret i mange hundrede år. De er vegetarer og er i høj grad selvforsynende med egne økologiske fødevarer – herunder fisk, og egen produktion af vin og ”raki”.

Der er en ”rigtig” grænse mellem Grækenland og Athos, og man bliver kun lukket ind hvis man har et visa / en invitation. Det var jeg så heldig at få i starten af oktober i år, og vi var en lille gruppe på 5 mænd som i 6 dage vandrede rundt fra kloster til kloster, hvor vi sov – og spiste sammen med munkene. Vi deltog i mange ortodokse gudstjenester, både de græske og også i russiske gudstjenester.  Det ældste kloster vi boede i stammer tilbage fra 963 – så det hele emmer af historie og spiritualitet”.

Vi slutter med at spise suppe efter en af Athosmunkenes gode sunde opskrifter (medbring eget service).

Alle er velkomne. Tilmelding til  Menighedsrådet Charlotte Skou.