Indlæser Begivenheder
Denne begivenhed er allerede afholdt.
Foredrag med Lasse Ellegaard og Steffen Jensen.
 
Hvad sker der i Tyrkiet? Fra militærkup-forsøg til censur-diktatur. 
Hvorfor sker der ingenting i Israel-palæstinakonflikten?
Og hvor blev det bebudede “Arabiske Forår” egentlig af?
 
Kludetæppet af klaner, stater og vestlige interesser sydøst for Danmark er ved at gå op i syningen.
Atomaftalen med Iran, der blev indgået sidste år ved udgangen af Barack Obamas præsidentskab er ved at smuldre, og der er vist alligevel ikke udsigt til en ellers forventet militær vestlig nedskalering i det mellemøstlige landskab – i det hele taget.
Som følge af terrorangrebet på World Trade Center i New York for seksten år siden, blev krigen mod terror indledt. Den har indtil videre kostet flere end fire millioner mennesker livet. Ved udgangen af 2016 var 65,5 millioner mennesker registreret som flygtninge i UNHCR (FN´s flygtningeorganisation), det højeste antal nogensinde. Terroren er eskaleret – især i vesten – og landene, der udsættes for militær intervention ligger i ruiner og er samtidig blevet det perfekte arnested for ekstremistiske grupperinger.
Fredag den 20. oktober inviterer Rummet i Dybvig i samarbejde med Fejø Aftenskole til foredrag og debat med to af Danmarks absolutte veteraner indenfor udenrigsjournalistik, begge med anker i mellemøstens utallige konflikter.
Steffen Jensen har siden TV 2´s opstart i 1988 leveret dagens nyheder på skærmen i de danske stuer med sin karakteristiske fortællelyst i kulisser af sønderbombede byer og landskaber. Med base i Jerusalem gennem snart 30 år kender Steffen sit stof og kan tillige med sine tidligere studier i forhistorisk og bibelsk arkæologi sætte yderligere dimension på beretningerne.
Lasse Ellegaard giftede sig med mellemøsten i 1995 og har haft flere samtidige baser i blandt andet Ramallah, Ankara og Beirut. Lasse skriver for Dagbladet Information, hvor han før afrejsen til mellemøsten var chefredaktør. Med sin indgående viden om Tyrkiet er han bogudgivende til foråret med bogen om Erdogans Tyrkiet.
Foredraget starter kl. 19.00 (dørene åbnes kl. 18.30), forhåndstilmelding til Annemette Ethelberg på tlf. 51 29 72 46 fra d. 5. oktober. Entré kr. 30.- (inkl. kaffe/the) betales ved ankomst. (Begrænset antal pladser reserveres efter til først-til-mølle-princippet).